LECŢIA DE ECOLOGIE. Primul business online de cosmetice organice împlineşte doi ani, timp în care a crescut odată cu o piaţă care a cunoscut un boom nesperat. Sursa: sxc.hu
Monica Roşu stă pe un fotoliu de piele din biroul ei, unde se aude încet muzică clasică şi o lumânare organică parfumează camera. Vorbeşte relaxat despre decizia care i-a schimbat total viaţa.
După 10 ani de petrochimie, a decis să renunţe şi să înceapă o afacere în domeniul cosmeticelor organice, o idee ce, în 2008, părea riscantă. În Bucureşti mai existau doar două magazine care vindeau produse organice iar publicul de cumpărători era foarte redus.
În doi ani, lucrurile s-au schimbat radical. Acum Rangali a evoluat de la un magazin online de cosmetice la un distribuitor pentru celelalte magazine. Numărul lor a crescut vizibil, odată cu interesul clienţilor. Din două motive. Pe de o parte este la modă să foloseşti produse organice, iar pe de altă parte, este mult mai sănătos.
Avantaje cosmeticelor organice
Cosmeticele organice sunt împărţite în mai multe categorii. Cele care au o parte ingrediente naturale, dar au şi substanţe chimice, ca parabenul, cele care au ingrediente naturale şi cele care sunt certificate ca organice. Avantajele se văd pe piele, care nu va mai fi iritată şi nu va mai suferi, explică Monica Roşu.
Pentru a cumpăra un produs organic de calitate trebuie să citiţi eticheta şi să verificaţi certificarea. Există mai multe standarde de certificare, cel mai bun fiind cel dat de Soil Association, care atestă că un produs este organic în proporţie de 95%. Iar certificarea este dată după monitorizarea atentă a felului în care sunt crescute plantele, cum sunt prelucrate, amestecate şi ambalate. (vezi la finalul articolului lista completă de certificări organice).
Produse de import
Afacerea Rangali s-a născut din nevoia Monicăi Roşu de a le oferi