Ion Carmache. Dacă am înţeles mai bine - vă exprimaţi cam confuz - obiectaţi că pe situl web al Uniunii Scriitorilor apare o poză recentă a dlui preşedinte Nicolae Manolescu, iar pe situl României literare una a aceluiaşi, sensibil mai tînăr. Interpretarea corectă este următoarea: poza de la USR îl reprezintă pe preşedintele Manolescu, iar cea de la România literară pe critic. Preşedintele, profesorul, omul Nicolae Manolescu s-a schimbat. În schimb, scriitorul omonim a rămas veşnic tînăr. Dvs., după logica pe care o adoptaţi, aţi pretinde ca în cartea de citire să nu mai fie poza lui Eminescu student la Viena în 1870 - pentru că acum Eminescu nu mai arată aşa - ci să punem craniul lui Eminescu, cum e el la Bellu. La Nichita Stănescu, să nu mai cultivăm imaginea de zeu tînăr, ci pe cea de mort în 1983. De ce vă legaţi numai de dl. Manolescu? Fiţi consecvent!
Dr. ing. Elena Licsandru. Mă abordaţi ca pe un confrate în ale ingineriei şi îmi propuneţi să vă vizitez blogul. Excelentă, în pas cu timpul - mă refer la ideea de blog literar. În locul debutantului care caligrafiază, iată poetul încrezător, cu un blog dichisit ca al dvs., unde redactorul e invitat să privească şi să aleagă. Felicitări pentru metodă. Ca poezie, nu totul mi-a plăcut. Se simte amatorismul şi o mică defazare faţă de sensibilitatea contemporană. Fiţi mai puţin explicită şi noi, cititori deştepţi, (cu doctorate în inginerie), ne vom prinde singuri! Am ales ca reuşită poezia Drum: Drum scurt,/ drum lung... / Bulevard/flori, ghirlande,/ culori, parfum./Răscruce;/ stop bulevard. /Cărări abrupte,/ margini de râpe,/ scaieti, spini,/ cenusiu/ devorator de culoare./ Sarabandă aiuritoare./ Cât e real din fiecare?/ Putin bulevard,/ mai multă cărare. Aşa da!
Silvana Todea-Depounti. Am fost emoţionat să-mi regăsesc colega de liceu care, deşi „exilată" benevol pe insula Kefalonia, conti