Proiectul de colectare selectivă a deşeurilor din Corbu se apropie de final. Primarul Marian Gălbinaşu a afirmat că managementul deşeurilor şi staţia de colectare şi sortare ar putea deveni operaţionale într-o lună.
Potrivit edilului-şef, contribuţia Uniunii Europene la acest proiect este de 876.000 euro, partea de co-finanţare fiind de 13 miliarde de lei vechi, adică de peste 300.000 euro. Hala unde vor fi sortate deşeurile este aproape gata, iar primarul comunei speră că investiţia va fi gata într-o lună.
În paralel cu acest proiect, administraţia locală din Corbu se ocupă şi de alte obiective necesare comunităţii. Printre acestea se numără şi realizarea a trei terenuri de sport, dintre care unul cu balon presostatic. Celelalte două terenuri vor avea fiecare destinaţii diferite - unul va fi pentru tenis, iar altul pentru volei şi baschet - însă primarul a precizat că vor fi alăturate, astfel încât să poată fi unite pentru a se putea juca şi fotbal pe ele. În Corbu există deja un teren de tenis cu zgură, care este însă privat. Primarul Gălbinaşu a afirmat că terenurile ar putea fi gata în două luni şi jumătate.
O prioritate pentru Primăria şi Consiliul Local Corbu o reprezintă şi alimentarea cu apă a zonei Corbu 2. Primarul susţine că reţeaua existentă în această parte a localităţii nu mai face faţă, iar gospodăriile rămân vara fără apă. „Am elaborat atât studiul de fezabilitate, cât şi proiectul tehnic. Este o investiţie de care avem nevoie", a subliniat Marian Gălbinaşu.
Sărbătoarea Salcâmului, în ultima sâmbătă din mai
Administraţia locală din Corbu este preocupată şi de mediul înconjurător. Primăria a plantat nu mai puţin de 10.000 de puieţi de salcâm, a decolmatat dereaua şi intenţionează să construiască un miniparc în apropierea căminului cultural. „Dereaua am decolmatat-o deşi cursurile de apă se află în administrarea Apelor Româ