Lipsa banilor în vistieria statului blochează şi derularea investiţiilor în teritoriu. Este şi cazul comunei Mereni care nu poate începe, cel puţin deocamdată, lucrările la alimentarea cu apă a satului Osmancea.
Reprezentanţii Primăriei Mereni ne-au declarat că procedura de achiziţie pentru aceste lucrări a avut loc, dar că nu pot fi demarate din cauza lipsei de fonduri. „S-a ţinut licitaţia, a fost selectat constructorul, însă nu sunt bani", ne-a declarat Maria Iancu, secretarul comunei Mereni. Obiectivul a fost inclus spre finanţare în baza Ordonanţei 7/2006 privind instituirea programului de dezvoltare a infrastructurii în spaţiul rural, însă banii întârzie să apară. Primarul comunei Mereni, Gheorghe Chiriac, a făcut nenumărate demersuri pentru deblocarea acestei investiţii, care însă, au rămas deocamdată fără ecou.
Tot în satul Osmancea, administraţia locală intenţionează să construiască şi o grădiniţă nouă, însă, proiectul rămâne deocamdată, la stadiul de intenţie, având în vedere că şi de la Ministerul Educaţiei răspunsul e acelaşi: nu sunt bani. În momentul de faţă, până la construirea unei clădiri separate, preşcolarii din Osmancea merg la grădiniţă în clădirea şcolii, care a fost reabilitată în urmă cu doi ani.
Lipsa fondurilor a făcut un alt proiect al administraţiei locale din Mereni să se împotmolească. Este vorba despre electrificarea cartierului nou din această localitate. „Proiectul de electrificare s-a împotmolit la Ministerul Administraţiei şi Internelor", ne-au declarat, ridicând din umeri dezamăgiţi, reprezentanţii Primăriei Mereni. Prin electrificarea cartierului nou de locuinţe din Mereni (zona A) se doreşte scoaterea din beznă a 250 de gospodării. În această zonă locuiesc 360 de persoane.
Secretarul Primăriei Mereni, Maria Iancu, ne-a declarat că o altă prioritate a administraţiei locale este şi realizarea PUG-ului (Plan