Creşterea taxelor şi impozitelor este inevitabilă, dacă Guvernul nu va putea să reducă cheltuielile publice cu 0,8% din PIB. Iată ce au declarat reprezentanţii FMI la întâlnirea cu patronatele. Preşedintele UGIR 1903, Cezar Corâci spune la RFI că reprezentanţii FMI au dat de înţeles că aceasta ar fi singura măsură pe care Executivul ar putea să o ia, pentru îndeplinirea angajamentelor faţă de Fondul Monetar.
Creşterea taxelor şi impozitelor este inevitabilă, dacă Guvernul nu va putea să reducă cheltuielile publice cu 0,8% din Produsul Intern Brut. Iată ce au declarat reprezentanţii Fondului Monetar Internaţional la întâlnirea cu patronatele.
Preşedintele UGIR 1903, Cezar Corâci (audio) spune la RFI că reprezentanţii FMI au dat de înţeles că aceasta ar fi singura măsură pe care Executivul ar putea să o ia, pentru îndeplinirea angajamentelor faţă de Fondul Monetar.
"Având în vedere faptul că într-adevăr cheltuielile publice nu vor putea fi reduse faţă de ceea ce s-a angajat Guvernul, cu încă 0,8% din PIB în acest an, asta va însemna că vor propune creşterea de taxe şi impozite şi răspunsul a fost practic afirmativ", declară Cezar Corâci.
"Oficialii FMI au dat de înţeles că este absolut inevitabilă creşterea sumelor colectate la bugetul de stat şi singura măsură, în opinia lor, pe care actualul Guvern este capabil să o îndeplinească într-un termen foarte scurt ar fi creşterea taxelor", explică şeful UGIR 1903.
Ministrul de Finanţe, Sebastian Vlădescu a dat însă asigurări că Taxa pe Valoarea Adăugată nu va fi majorată, dar Ministerul discută în cotinuare cu reprezentanţii FMI inclusiv despre lărgirea bazei de impozitare.
Vlădescu s-a întâlnit cu şeful misiunii FMI de evaluare a acordului stand-by cu România, Jeffrey Franks, cu managerul Băncii Mondiale, Francois Rantrua, precum şi cu alţi oficiali ai instituţiilor financiare internaţion