Procesul intentat de mai multe ONG-uri de mediu Primăriei Târgu-Mureş, prin care este atacată hotărârea Consiliului Local privind demararea lucrărilor pentru drumul de legătură între cartierul Tudor Vladimirescu şi Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă a fost amânat pentru luna viitoare.
Procesul a fost intentat la Tribunalul Bucureşti de către mai multe ONG-uri de mediu, printre care "Civitas Nostra" şi "Valea Soarelui", dar şi de către mureşeanca Kincses-Ajtay Maria, şefa disicplinei de toxicologie de la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu-Mureş. Cu toţii reclamă faptul că pentru construirea acelui drum trebuie tăiată o porţiune de pădure.
„Am înaintat o acţiune la Tribunalul Bucureşti prin care contestăm decizia emisă anul trecut de Agenţia de Mediu Mureş, prin care se dădea acordul de mediu pentru defrişarea a 8,24 de hectare de pădure pentru realizarea drumul de legătură. Acţiunea doamnei Kincses vizează cele două hotărâri ale Consiliului Local Târgu-Mureş şi 25 martie, privind actualul proiect al drumului ocolitor", a precizat Varga Istvan, preşedintele Asociaţiei „Civitas Nostra".
Procesul s-a amânat însă pentru 11 mai. "Pe motive de procedură procesul a fost amânat şi va fi fixat pentru 11 mai. Deocamdată nu există nici o decizie care să invalideze acest proiect (n.r. al drumului ocolitor). Mereu se afirmă că dacă nu va fi acceptat spre finanţare acest drum, Primăria pierde banii respectivi, dar nu este adevărat. Dacă nu se acceptă acest proiect pentru finanţare, Primăria poate depune alt proiect, deci nu sunt bani pierduţi", a mai spus Varga Istvan.
Pe de altă parte, primarul municipiului, dr. Dorin Florea precizează că acest drum e dorit de 99% dintre mureşeni, dar poiectul e "frânat". "Am obţinut cele 17 avize de la Ministerul Mediului şi avem termen până la sfârşitul lunii să depunem proiectul pentru a obţine finanţa