Prin seriozitate şi profesionalism a reuşit să convingă autorităţile că proiectul înfiinţării unei fanfare merită susţinut finanaciar şi faima dobândită a confirmat
Pasionat de muzică, dar şi de viaţa cazonă, Marin Boroghină a urmat tradiţia familiei sale şi s-a înscris la Liceul Militar din Bucureşti, la specializarea muzici militare. Cu toate că timp de 29 de ani a îndeplinit diverse funcţii în cadrul Inspectoratului Muzicilor Militare din Bucureşti, consacrarea sa în plan artistic s-a produs după ce a ajuns la cârma fanfarei Centrului Cultural „Dunărea de Jos". Este practic fondatorul uneia dintre cele mai cunoscute fanfare de la malul Dunării, pentru al cărei proiect a reuşit să obţină sprijinul finanaciar al autorităţilor.
„Mulţi au venit cu proiect pentru înfiinţarea unei fanfare, dar nu au reuşit. Eu am convins autorităţile să finanţeze proiectul meu, prin seriozitate şi profesionalism", ne explică Marin Boroghină „reţeta" succesului. De atunci, la Galaţi, au fost organizate cinci festivaluri internaţionale de fanfare, evenimente inedite pentru gălăţeni.
Atracţie turistică pe Faleză
A devenit de neconceput ca fanfara Centrului Cultural „Dunărea de Jos" să lipsească de la sărbători şi ceremonialuri, fie că vorbim de comemorarea eroilor naţionali sau de defilarea Gărzii de Onoare. Fanfara a devenit atât de cunoscută încât sute de gălăţeni, dar şi rarii turişti care ajung în urbea noastră, pot să o asculte, în fiecare săptămână, în pectacolele în aer liber oferite de formaţie pe Faleza Inferioară a Dunării.
„Mă bucur foarte mult pentru că financiar stăm bine. Avem o fanfară profesionistă, cu instrumente noi şi costume frumoase", se mândreşte Marin Boroghină cu ceea ce a ajuns să reprezinte fanfara pentru gălăţeni. Mai sunt şi momentele amuzante.
S-a întâmplat ca un membru al fanfarei să înceapă să cânte o alt