Doi reporteri EVZ au folosit timp de o zi ultima invenţie de la Apple, anunţată ca o revoluţie în domeniu. Cei doi şi-au scris cronicile independent unul de celălalt, fără a schimba impresiile între ei. Sursa: CODRIN PRISECARU
Mutant, acesta este cuvântul care îmi vine în cap când testez iPadul. Este prea mare pentru a putea fi calificat smartphone şi prea mic pentru a fi laptop. Aceeaşi părere e valabilă la capitolul funcţii.
Dacă îl luăm din afară spre interior, mă pot declara destul de mulţumit de design. Carca sa de aluminiu îi oferă o oarecare prestanţă, faţă de plasticul pe care-l pun la bătaie companiile creatoare de laptopuri.
SUMARUL ARTICOLULUI Pro şi contra iPad: mutantul de la Apple e, la propriu, un scumpOPINIIOPINII
Deşi are şi boxe încorporate, căştile sunt recomandate pentru o calitate mai bună a sunetului. Noi ne-am jucat cu versiunea oferită de magazinul on-line eMag, cea de 16 GB, fără 3G. Potrivit reprezentanţilor magazinului on-line, până în prezent s-au vândut câteva sute, cel mai bine cotate fiind cele cu o capacitate de stocare mare, de 64 GB.
Hardul său este unul din inconvenientele peste care nu pot trece. În prezent, sunt stick-uri care au capacitate de 256 GB. Cred că Steve Jobs, fără să fiu răutacios, ar mai fi putut pune ceva memorie pe el.
Procesorul nu impresionează prea mult, este la o frecvenţă de 1 GHz, dar îşi face treaba pentru care a fost creat. Despre multitasking nici nu are rost să vorbim, pentru că deschiderea mai multor ferestre în paralel este interzisă pe iPad.
Lipsa portului USB este încă unul din minusurile pe care nu le pot evita, putând fiind conectat la un alt terminal doar printrun cablu special, care în România deocamdată nu este importat. De asemenea, nu are nici slot pentru cardul micro SD.
Preţul nu prea se justifică
Preţ