Cătălin Josan, Andrei Găluţ şi Buzz fac parte dintr-un şir chiar dacă doar primul nume îl recunoaşteţi. Ce îi face pe unii vedete şi pe alţii nu? Sursa: Mediafax
Simon Cowell, producător britanic şi membru al juriului în showul „American Idol”, îi încuraja pe cei doi finalişti înainte de a anunţa marele câştigător al concursului de staruri americane: „Viitorul este al vostru”. „Megastar”, versiunea românească produsă de Prima TV, a oferit publicului trei sezoane foarte agitate, cu o selecţie foarte dură. Vocile câştigătoare erau întradevăr bune.
Surpriză, doar unul dintre cele trei „megastaruri” a şi reuşit să dea lovitura în industria muzicală: Cătălin Josan. Andrei Găluţ şi trupa Buzz rămân în anonimat, deşi nimeni nu se îndoieşte de valoarea lor. Ce determină, până la urmă, succesul? Ce anume îi face pe unii să câştige şi pe alţii să piardă?
Reprezentanţii casei de discuri Universal Music, cu care „megastarurile” au semnat câte un contract, ridică din umeri şi îi numesc pe cei care au ratat „un eşec al societăţii de consum”.
Dacă azi Josan se întreţine din banii încasaţi din concerte şi apariţii TV, Andrei a luat decizia de a-şi lua un job la o multinaţională pentru a se putea întreţine. Savina Cenuşe, de la Cat Music, e de părere că „poţi descoperi un talent care poate deveni un brand. Însă o voce bună nu înseamnă neapărat şi multe albume vândute. Când găseşti un artist, trebuie să investeşti în el pe termen lung. Bineînţeles, îţi asumi un risc”.
1.500 euro pe lună, timp de un an
În 2009, casa de discuri Universal explica situaţia a doi dintre câştigătorii „Megastar”, Andrei şi trupa Buzz: „Andrei şi-a făcut trupă, apoi au fost nişte neînţelegeri, însă acum înregistrează. Undeva, prin vară, o să scoată şi ei un album. În ceea ce priveşte trupa Buzz, cu ei o să începem înregistrările atunci când