Are 17 ani şi ştie să pregătească sute de reţete culinare, din bucătăria românească şi internaţională. Visează să ajungă şef de restaurant, la un local renumit din străinătate.
La doar 12 ani s-a încumetat să pregătească sarmale pentru o nuntă care a avut loc în oraşul său natal, Băicoi, sub atenta îndrumare a mamei sale. Şi cum bucatele preparate „ca la carte" au fost apreciate pentru gustul deosebit, Mădălina a mai fost solicitată pentru a găti diverse mâncăruri şi pentru alte evenimente festive.
„Poate este ceva neobişnuit ca unei fete de vârsta mea să-i placă să-şi petreacă timpul în bucătărie. Sunt o feministă convinsă. Aşa am fost crescută de mama mea, care este o gospodină desăvârşită. Ador mâncărurile cu specific românesc, cred că sunt foarte bune în comparaţie cu ce gătesc alte popoare. Deja ştiu să fac orice, fie că este vorba despre plăcinte, clătite sau tort de fructe. Sunt destui români în străinătate care au făcut carieră ca ospătari şi bucătari", spune cu mândrie adolescenta.
A învăţat de la italieni să gătească paste
Mădălina este elevă a Colegiului Economic „Virgil Madgearu" din Ploieşti, la clasă cu profil „Alimentaţie publică şi turism". Priceperea sa în ale gastronomiei a fost remarcată şi de profesori, care au trimis-o alături de alţi elevi la un schimb de experienţă în Italia.
„Am stat două săptămâni în Italia, unde am învăţat de la cei mai buni bucătari reţele deosebite: zeci de feluri de paste, viţel cu ton, ruladă de iepure şi alte astfel de specialităţi culinare. Oricum, sunt diferenţe mari în felul în care preparăm noi pastele. Ei nu le fierb atât, sunt mai tari, mai consistente ca aluat. Am gătit şi noi pentru italieni preparate autohtone. I-am servit cu supă de tăiţei şi le-am oferit ca desert un tort diplomat", a mai spus Mădălina Pisică.
Vrea să fie şef de restaurant
Eleva Colegiului „Virgil Madg