Intr-un singur mandat, fostului parlamentar Serban Bradisteanu i-a crescut averea cu patru milioane de euro. Nu din leafa de senator.
Nici dintr-o mostenire de la vreo matusa. La mijloc ar fi o nerusinata mita primita pentru favorizarea unor firme de aparatura medicala.
Pe baietii carora averile le cresc intr-un an cat altora in sapte sta cu ochii Agentia Nationala de Integritate. Recomandata de Uniunea Europeana in procesul de aderare, pentru a stavili coruptia endemica din Romania politicii si capitalismului de cumetrie, agentia verifica averile dobandite in perioada exercitarii mandatelor sau a indeplinirii functiilor ori demnitatilor publice, dupa caz, a conflictelor de interese si a incompatibilitatilor. Senatorul spagar a fost invitat sa justifice milioanele. N-a justificat nimic, dar si-a luat un aparator in persoana avocatei Alice Draghici. Alice cunostea cazul, a lucrat la ANI, de unde plecase prin demisie, dupa ce incercase sa intervina chiar in favoarea spagarului. Si cum suntem in tara minunilor juridice, Alice si-a spus ca cea mai buna aparare este atacul si a atacat chiar legea de functionare a Agentiei. Pentru neconstitutionalitate. Si, alta minune, Curtea Constitutionala i-a dat dreptate. Ca bonus a scos in afara legii puterile de control ale Agentiei si a dispus secretizarea declaratiilor de avere, deoarece publicarea lor ar incalca "dreptul la respectul si ocrotirea vietii private", impiedicand astfel accesul presei si al opiniei publice la informatiile referitoare la evolutia averilor alesilor si ale functionarilor publici.
Cum deciziile Curtii Constitutionale sunt definitive si irevocabile, se parea ca traim intr-o monarhie de drept constitutional, in care dupa Dumnezeu vine un rege cu noua capete, cei noua judecatori de la Curtea Constitutionala, care nu gandesc la fel. Interpretarea abuziva a dreptului la ocrotirea vietii p