Iniţiativa prefectului Capitalei Mihai Cristian Atănăsoaei de eutanasiere a câinilor fără stăpân este prezentată, sâmbătă, de presa internaţională, jurnaliştii străini amintind de incidentul din 2006 când un turist japonez a fost ucis în România de un câine vagabond, dar şi faptul că Parlamentul României a întârziat doi ani votarea legislaţiei privind câinii, caii şi pisicile fără stăpân şi că în Bucureşti există în prezent între 40.000 şi 100.000 de câini fără stăpân, transmite Realitatea.net.
Peste 200 de persoane, reprezentanţi ai asociaţiilor pentru protecţia animalelor, iubitorii de animale, persoane publice şi politice, au pichetat, vineri, sediul Prefecturii Capitalei, pentru a protesta împotriva amendamentelor depuse de prefectul Capitalei la "Legea Marinescu 2".
Prefectul Capitalei a anunţat marţi că a înaintat către Parlament o iniţiativă legislativă care prevede eutanasierea câinilor fără stăpân, acţiune care ar costa aproximativ 100.000 de euro pentru cele 40.000 de animale fără stăpân din Bucureşti. Într-o primă fază ar trebui ca, potrivit propunerii legislative, să fie eutanasiaţi câinii strânşi în adăposturi, bolnavi sau agresivi. Ceilalţi câini vor fi înregistraţi, microcipaţi, deparazitaţi şi daţi spre adopţie. Propunerea legislativă mai prevede ca dacă în şapte zile de la momentul în care ajung în adăposturi câinii nu sunt revendicaţi sau adoptaţi, aceştia să fie eutanasiaţi.
F.A. Iniţiativa prefectului Capitalei Mihai Cristian Atănăsoaei de eutanasiere a câinilor fără stăpân este prezentată, sâmbătă, de presa internaţională, jurnaliştii străini amintind de incidentul din 2006 când un turist japonez a fost ucis în România de un câine vagabond, dar şi faptul că Parlamentul României a întârziat doi ani votarea legislaţiei privind câinii, caii şi pisicile fără stăpân şi că în Bucureşti există în prezent între 40.000 şi 100.000 de câin