Persoanele care sunt suprasolicitate la locul de muncă plătesc 1.200 de lei pentru un curs de relaxare la Studioul recreativ FiorArte. Cursurile care se ţin la sediul din cartierul Floreasca sunt mai mult de socializare: participanţii gătesc, pictează sau modelează.
Într-o vilă din cartierul Floreasca, situată pe strada Soldat Neagu Florea, la numărul 7, antreprenoarea Anca Pleşca (33 de ani) a găsit spaţiul potrivit pentru a înfiinţa un loc unde bucureştenii se pot relaxa după o zi de muncă. Soluţiile Ancăi sunt pictura, modelarea în lutului şi învăţarea gătitului, alături de maeştri bucătari celebri.
„FiorArte este un studio de destresare. Clienţii noştri vin la atelierele pe care le organizăm seara, după serviciu“, ne explică Anca, cea care s-a folosit de experienţa anterioară de lucru, în mediul bancar, pentru a identifica care sunt nevoile celor care muncesc într-un mediu solicitant.
Picturile clienţilor, expuse pe pereţi
De departe, cel mai mare spaţiu din această vilă de lux îl ocupă sala de pictură, unde pereţii sunt acoperiţi cu pânze pictate de cursanţii care şi-au revărsat oful în acuarelă şi au creat adevărate opere de arte.
Trainerul acestui atelier este Alexandru Rădvan, un preparator de la Universitatea Naţională de Arte Bucureşti, de la Catedra de Pictură. Clienţii sunt şi ei suprinşi de modul artistic în care se exteriorizează. „La studio găsesc inspiraţia şi oamenii care mă învaţă cum s-o exprim. Eu pictez pentru culoare şi modelez pentru perspective“, ne-a mărturisit Doina Ţăranu (28 de ani), consilier la o bancă din Bucureşti.
Cei care aleg cursul de pictură, cu o durată de două luni, scot din buzunar aproximativ 1.200 de lei, însă, pe bază de recomandare, Anca mai face şi reduceri. Materiile prime folosite în cadrul atelierelor sunt asigurate de studioul recreativ FiorArte, adică intră în costurile atelier