Weekend-ul dedicat oamenilor muncii cuprinde numeroase evenimente şi târguri, unele devenite deja tradiţie, cum este cel de mâncare sănătoasă, altele fiind neconvenţionale. De asemenea, weekend-ul aduce şi deschiderea sezonului de plajă şi agrement la ştrandurile bucureştene. Sursa: Alex Negru
Târguri pentru gurmanzi
De ieri s-a deschis, în curtea interioară a Bibliotecii Metropolitane (pe strada Tache Ionescu), cea de-a doua ediţie a târgului de produse tradiţionale şi bio, unde producătorii vin cu o ofertă de nerefuzat: bunătăţi ca la bunica.
Bucureştenii vor găsi de vânzare brânzeturi, preparate din carne, pâine tradiţională şi produse bio, vişinată, palincă, produse de patiserie din făină ecologica, dulciuri făcute în casă, lapte de vacă proaspăt şi altele.
Târgul Ţăranului Român
Târgul Ţăranului aduce alături mici producători care valorizează mâncarea gătită în casă, sub patronajul Slow Food, în acest weekend. În cadrul târgului va fi deschis Atelierul culinar "La ciorbărie", unde se prepară supe şi ciorbe. Tot la acest târg, este deschis un Centru de informare Slow Food, cu produse de la Convivium din toată ţara. Oferta cuprinde brânză de burduf, caşcaval cu piper, pastramă de curcan şi de raţă, pâine de casă cu măsline, nucă sau tărâţe şi multe dulceţuri şi plăcinte tradiţionale.
Muzeul Ţăranului Român îi serbează pe maramureşeni
Azi şi mâine, Muzeul Ţăranului Român din Bucureşti găzduieşte un târg dedicat tradiţiilor maramureşene. „Maramureş - Cultură şi Tradiţie” este un eveniment care cuprinde o expoziţie cu vânzare de produse tradiţionale şi ecologice din zona Maramureşului.
Vizitatorii vor putea gusta şi preparate specifice zonei, precum sarmalele, plăcintele şi ţuica şi vor putea asista la un spectacol folcloric oferit de artiştii populari maramureşeni. Intrarea este liberă, târgul fiind deschis de la 9:00 la 18:00