Este singurul consultant feng shui din Prahova, practică pe care a învăţat-o în ani de zile de studiu, aplicându-i principiile mai întâi în viaţa sa privată.
De profesie manager de sisteme, Dan Tudor Marinescu a luat contact cu feng shui absolut întâmplător, în 2000, când şi-a cumpărat prima sa carte despre această practică. "Feng shui, adică apă şi vânt, este în acelaşi timp o artă şi o ştiinţă, indisolubil legată de cultura chineză şi veche de peste 4.000 de ani.
Practic, feng shui porneşte de la conceptul de noroc, chinezii considerând că acesta este de trei feluri: divin, cel primit la naştere, exploatarea şanselor, adică cel care depinde de fiecare persoană şi norocul dat de practica feng shui, adică o aranjare a spaţiului nostru înconjurător astfel încât să ne maximizăm şansele de succes", ne introduce în practica feng shui Dan Marinescu.
Orice domeniu al vieţii, pornind de la sănătate, familie, sentimente şi până la bogăţie, carieră şi reputaţie pot fi influenţate de practica feng shui, potrivit consultantului.
Doar că această ştiinţă complexă funcţionează personalizat, în funcţie de data de naştere a fiecăruia, dar şi de locuinţa de domiciliu, printre mulţi alţi factori.
"Bogăţia unui om poate depinde, de exemplu, de locul din casă unde este amplasată baia. Dacă acesta este în sud-estul locuinţei, loc responsabil cu energii benefice banilor, acesta ar trebui schimbată sau măcar anulată simbolic", spune Dan Marinescu.
De aceea, consultantul este chemat de multe ori să facă un diagnostic al problemelor locuinţei ori să-şi exprime o opinie în legătură cu modul în care a fost proiectată o casă astfel încât acesta să fie conformă principiilor feng shui. Sfaturile lui se referă de multe ori la rearanjarea mobilei, a patului, folosirea unor culori benefice, a unor plante, fântâni sau a unor obiecte specifice feng shui, precum broas