Şi-a pus semnătura pe zeci de cărţi şi a descris cu umor modul în care se lucra şi se trăia în comunism.
Sute de slătineni îi spun „domn’ profesor” şi mulţi au învăţat după cărţile tehnice scrise de el. A fost cadru didactic la aproape toate liceele din oraş, a fost inspector şcolar, dar a lucrat şi în fabricile din oraş. Cea mai mare pasiune a lui Victor Constantin este însă scrisul. „Numele meu este scris pe 26 de cărţi, dintre care 8 tehnice. După acestea mulţi elevi de-ai mei au învăţat pentru facultate şi mulţi dintre ei au reuşit să ajungă studenşi atunci când concurau zeci de candidaţi pe un loc”, a spus profesorul.
„Am fost un profesor dur”
Victor Constantin vorbeşte cu drag despre activitatea de la catedră, iar acum că se apropie de pensie, ştie că a format sute de caractere. „Mă uit cu drag în urmă, iar în cei 40 de ani. Am avut mii de elevi. Dacă o promoţie are 400-500 de elevi, rezultă că 15% din populaţie m-a avut ca profesor. Mulţi mă respectă chira dacă eu nu am dat note de 10. Cine lua 8 la mine, intra la facultate singur, dacă lua 7, avea 70-80% şanse. Am fost un profesor dur, dar cred că mi-am făcut treaba şi am pus suflet”, a spus Victor Constantin.
Elena Bărbulescu este „Doamna”
Nu i-a fost uşor la catedră, mai ales că în perioada comunistă a fost dat afară de două ori din învăţământ şi a trebuit să lucreze câţiva ani în fabricile din oraş. „Eram la inspector, iar şefă atunci era Elena Bărbulescu, sora lui Ceauşescu. Am primit o invitaţie de a merge la un concurs internaţional de şah, dar pentru că nu avem paşaport şi nu puteam să plec din ţară fără acordul celor de la Securitate, i-am cerut dânsei voie. M-a lăsat să plec, dar când am ajuns acolo am aflat că trebuia să stau 2 săptămâni şi să plătesc cazare şi masă. Nu aveam atâţia bani la mine şi m-am întors în ţară, iar Elena Bărbulescu a considerat că am