I se spunea mişcarea sau curentul Hippie. N-a fost nici una, nici alta. Aşa se vede acum, după ani mulţi de la apariţia lor, a hippies-ilor în lume, aşa s-o numim şi noi. Mişcare. Flower power a fost altceva, dar legat strâns de ceea ce n-a dispărut cu totul nici azi. Hippies n-au dispărut cu totul. Şi astăzi mai ascultă tinerii (unii, destul de puţini) muzică beat sau psychedelic rock. Mai rar îi vezi jucând freesbee pe plajă, ca ăsta era jocul preferat al tinerilor hippie prin anii '60. De ce tocmai freesbee? Că n-avea nici un câştigător la final! Mişcarea, şi bucuria de a o face, asta îi făcea să joace ore întregi acest joc. De fapt, nici nu pot spune că e un joc, mai degrabă o ocazie de a se întâlni. Unii numesc perioada Hippie subcultură.
Eu aş numi-o una necesară, apărută la timp, care a schimbat mult lumea, asta şi pentru că a fost însoţită şi de o mişcare culturală, dar şi de una sociopolitică. Flower Power îndemna tinerii la întoarcerea la natură şi se îndemnau la "joacă" oarecum cu zeiţa Gaia, cea a Pământului. Întoarcerea la natură... "Mother Nature"! Lucruri bune!
Cine se mai gândeşte măcar la aşa ceva astăzi? Puţini, foarte puţini oameni. O să-mi aminteşti acum despre alcool, droguri, sex şi despre acea libertate fără margini. Ştiu! N-am însă nici locul, nici spaţiul şi nici starea să vorbesc despre tot ce ar putea însemna acest subiect. De aceea aleg partea romantică.
Mişcarea Flower Power s-a născut la începutul anilor '60 pe o colină din San Francisco, la intersecţia străzilor HAIGHT cu ASHBURY. Am fost şi eu de două ori acolo şi am rămas de fiecare dată câte o zi întreagă acolo. Un om "normal" ar spune că nu e necesară o zi întreagă să vezi ce se poate vedea în juma' de oră. Să revezi cu puterea gândului, să retrăieşti în gând, să-ţi imaginezi şi să simţi încă o dată vibraţia. Două străzi normale, o intersecţi