Este component al trupei de muzică Rosmarin din Târgu-Jiu şi a colaborat cu multe ansambluri profesioniste din judeţul Gorj. Acum intenţionează să scoată un album cu melodii jazz.
Care este idealul tău în viaţă?
Tot ce-mi doresc este ca muzica bună să fie apreciată şi de publicul larg în detrimentul muzicii comerciale, la care se munceşte puţin şi se câştigă mult. Mi-ar plăcea ca şi copiii să-şi dorească să urmeze această carieră.
Ce îi sfătuieşti pe tinerii care vor să studieze trompeta?
Îi sfătuiesc să aibă multă ambiţie, talent şi răbdare pentru că nu este uşor. Rezultatele încep să apară abia după 3-4 ani de pregătire.
Pasiunea pentru trompetă o are de la vârsta de nouă ani. Lucian Munteanu povesteşte că pasiunea s-a născut atunci când a auzit pentru prima dată sunetul instrumentului de suflat la obiceiuri tradiţionale moldoveneşti. „Părinţii mei provin din judeţul Iaşi, acolo unde am vazut multe obiceiuri de Crăciun: grupuri de mascaţi acompaniaţi şi însoţiţi de intrumentişti organizau parade. Am rămas impresionat de sunetul şi linia melodică a instrumentelor, în special de trompetă. Instrumentul mi-a captat atenţia în mod deosebit, prin sunetul melodios şi timbrul plăcut, fapt ce m-a determinat să descopăr, cu orice preţ, tainele lui. Nu mi-a fost uşor, însă rezultatele au început să apară, lucru care m-a încurajat să studiez mai mult. I-am spus tatălui că îmi doresc cu orice preţ să cânt la trompetă“, mărturiseşte Lucian. Părinţii l-au înscris la Şcoala de Muzică din Constanţa, coordonator fiindu-i profesorul Gheorghe Simula, care l-a sfătuit să nu renunţe niciodată la ceea ce-i place.
Lucian Munteanu a participat, alături de artişti ai Doinei Gorjului, la numeroase spectacole de muzică populară.
Premiat la Budapesta
A absolvit Liceul Militar de Muzică din Bucureşti, pregăti