Zeci de gălăţeni au participat la festivitatea de redeschidere a Muzeului Satului în variantă gălăţeană. Majoritatea participanţilor au urmărit spectacolul de pe dealurile din pădurea Gârboavele în timp ce învârteau micii pe grătar şi îşi savurau berea.
Autorităţile locale au ţinut să organizeze festivitatea de redeschidere a Muzeului Satului de 1 mai, în ideea ca numărul gălăţenilor care vor participa să fie cât mai mare.
Gălăţenii s-au înghesuit în pădurea de la Gârboavele, dar pentru a se distra alături de familie şi prieteni şi mai puţin din păcate pentru a asista la eveniment.
Paul Buţă, amfitrionul
Maestru de ceremonii a fost meşterul popular Paul Buţa, iar asistenţa a avut ocazia să îi asculte pe viu pe cântăreţii de muzică populară Mihai Trifan, Nicoleta Ene, Dida Agache şi Vasilica Tonu.
„Îmi place să transmit voie bună celor din jur şi mă bucur că lumea a venit să participe la eveniment", ne-a declarat Vasilica Tonu. La rândul său, Dida Agache ne-a mărturisit că îi face plăcere să cânte în faţa gălăţenilor.
Cu mic, cu mare la horă
Peste o sută de gălăţeni nu au rezistat tentaţiei şi au intrat să danseze în imensa horă formată în centrul complexului de case care formează muzeul.
Mulţi dintre cei prezenţi au preferat să asculte muzica populară de pe dealurile din pădurea Gârboavele în timp ce pregăteau friptura şi micii la grătar.
Ansamblul muzeal a fost redeschis publicului după ce a stat aproape doi ani închis, iar conducerea Centrului Cultural "Dunărea de Jos" promite că în incinta acestuia se vor desfăşura evenimente cultural-artistice atractive.
Propunerea deschiderii Muzeul Satului a venit de la meşterul popular Paul Buţa în 1998, dar abia peste nouă ani Consiliul Judeţului Galaţi a pus în practică un proiect finanţat de Uniunea Europeană cu