Biserica şi fundaţiile bisericeşti primesc cele mai multe fonduri din direcţionarea celor două procente din impozitul pe venit. Astfel, o treime dintre salariaţi preferă să-şi dea banii Bisericii, potrivit unui studiu realizat de grupul GFK, în luna martie.
Biserica şi fundaţiile bisericeşti primesc cele mai multe fonduri din direcţionarea celor două procente din impozitul pe venit. Astfel, o treime dintre salariaţi preferă să-şi dea banii Bisericii, potrivit unui studiu realizat de grupul GFK, în luna martie, pe un eşantion de 426 de persoane.
Patru români din zece nu ştiu în continuare despre posibilitatea redirecţionării a 2% din impozitul pe venit către o organizaţie non profit. Dintre cei 56% care au profitat de această posibilitate, o treime a dat banii Bisericii şi fundaţiilor bisericeşti, 10% la SMURD şi cam tot atâţia la Salvaţi Copiii.
De asemenea, aproximativ 8% dintre persoane au redirecţionat 2% din impozitul pe venit către diverse şcoli sau fundaţii, care sprijină educaţia sau cultura.
De departe, criteriul care a stat la baza alegerii unei organizaţii către care să orienteze 2% din impozitul pe venit în 2009 este recomandarea, fie din partea familiei, prietenilor sau cunoştinţelor, fie din partea companiei la care lucrează, în condiţiile în care aproape două treimi dintre cei chestionaţi au optat pentru una dintre cele două variante.
Dintre cei care nu au redirecţionat 2% din impozit în 2009, o treime invocă lipsa de interes şi un sfert invocă lipsa unui venit în 2009.
Alte persoane invocă necunoaşterea procedurii de redirecţionare, lipsa de încredere în ONG-uri sau faptul că nimeni nu le-a solicitat acest lucru. Lea Berzuc, despre 2% din impozitul pe venit.
Biserica şi fundaţiile bisericeşti primesc cele mai multe fonduri din direcţionarea celor două procente din impozitul pe venit. Astfel, o treime dintre salar