Membru al Asociaţiei Naţionale Filatelice şi al Societăţii Numismatice Române, inginerul Glicherie Stanciu va scoate de sub tipar ce-a de-a cincea carte.
Personalitate polivalentă, Glicherie Stanciu este omul care impresionează prin modestie şi prin pasiunea pentru colecţii. Stânge diverse lucruri de când era copil fiind, încă din 1977, membru al Asociaţiei Filatelice din România.
În septembrie, va publica cea de-a cincea carte, „Lumea lui Andrei văzută prin ochii bunicului", inspirat din experienţele avute cu nepoţelul în vârstă de doi ani şi şapte luni.
„Am început să colecţionez de la vârsta de şase ani. La început, strângeam dopuri de sticle «Cico» şi apă minerală, bilete de tramvai şi autobuz, apoi timbre. Am ajuns să deţin peste o sută de clasoare cu timbre aşezate pe serii, dar şi monede, bancnote, vederi. Numai cu Brăila am peste 400 de cărţi poştale ilustrate", ne-a spus colecţionarul.
Inspirat de soţia medic
Glicherie Stanciu are o slăbiciune pentru timbrele care au ca temă Crucea Roşie şi medicina.
„Soţia mea este medic, astfel că am o pasiune aparte pentru mărcile poştale emise de Crucea Roşie, de-a lungul timpului. Aceasta a fost şi tema ultimei expoziţii, cea de la Teatrul Cărăbuş, intitulată «Fără cuvinte... voluntar»", a opinat colecţionarul.
Prin strădania filatelistului brăilean, oraşul Ianca s-a înfrăţit, încă de acum 20 de ani, cu oraşul La Chapelle-sur-Erdre, de lângă Nantes, Franţa. Periodic, merge în această ţară iar la un moment dat a fost chiar profesor suplinitor de limba franceză.
Deşi născut în Ialomiţa, Glicherie Stanciu a rămas în oraşul Ianca, încă din 1982, când a absolvit Politehnica, la Iaşi. În timpul facultăţii, s-a căsătorit cu Adela, medic generalist.
Fondator de asociaţii de prietenie româno-franceze
Inginer şef apoi director al SMA Ianca, filatelistul a participat, împr