Compania "Cemacon Zalău" şi-a propus, în acest an, o creştere cu o treime faţă de 2009 a vânzărilor de blocuri ceramice. Astfel, pentru cele două linii de fabricaţie de la Zalău şi Recea, a fost prevăzută realizarea unei producţii totale de 178.495 mc de blocuri ceramice, cu 32,41% mai mult faţă de realizările din 2009.
Directorul general al societăţii, Ioan Crehul, ne-a declarat: "Piaţa construcţiilor nu şi-a reluat creşterea. Dimpotrivă. Am avut o iarnă grea şi un început de primăvară anevoios din cauza temperaturilor scăzute. Deocamdată nu sunt premise de creştere pe piaţa construcţiilor noi sau pe piaţa materialelor de construcţii. Dar am bugetat creşterea vânzărilor şi a producţiei cu o treime pentru că ne-am propus să câştigăm cote de piaţă atât de la competitorii de pe piaţa blocurilor ceramice, cât şi de la producători de BCA. Bătalia mare se dă acum pe preţuri, din cauza cererii scăzute de materiale. Noi mizăm, în acest an, pe un raport foarte bun calitate-preţ".
Creşterea de vânzări bugetată vine şi din faptul că societatea va da în folosinţă o linie nouă de producţie, după ce, anul trecut, a oprit o linie veche. În 2009 faţă de 2008, vânzările "Cemacon Zalău" au scăzut cu circa 10%.
Domnul Crehul apreciază că efectele programului Prima Casă, a celui de construire de locuinţe în mediul rural şi canalizarea unor resurse importante în construcţia de locuinţe ANL se vor vedea pe piaţa materialelor de construcţii abia de anul viitor. Până atunci, principalii cumpărători de materiale de construcţii rămân persoanele fizice.
Conducerea "Cemacon Zalău" estimează, pentru acest an, o cotă de piaţă de 7,83% din producţia de blocuri ceramice (180.000 mc din total 2.300.000 mc), respectiv 3,92% din producţia de blocuri ceramice şi BCA. Pentru anul 2011, se prevede o cotă de piaţă de 17,04% din producţia de blocuri ceramice (460.000 mc din total