Dirijorul corului din Dorna Candrenilor participă la concursuri, dar este şi organizatorul unor festivaluri naţionale de muzică religioasă.
Născut şi crescut într-o familie cu frică de Dumnezeu, Gabriel a ales calea hărăzită de părinţii săi. Tatăl lui a fost dirijorul corului Mănăstirii Neamţ şi i-a insuflat pasiunea pentru muzica religioasă încă din copilărie.
„Am moştenit această pasiune din tată în fiu şi nu mă văd făcând altceva“, a spus dirijorul. I-a plăcut atât de mult încât a urmat cursurile unui liceu de artă şi apoi a absolvit Universitatea de Muzică din Bucureşti.
După terminarea studiilor s-a întors pe meleagurile natale, unde a înfiinţat, în urmă cu nouă ani, Corul Eclesia. A învăţat alături de coriştii săi şi a cucerit publicul în toate deplasările şi concertele pe care le-au susţinut. „Am decis să urmez această cale, după ce am absolvit Facultatea de Teologie din Bucureşti. Chiar dacă mă voi hirotonisi, voi continua să am grijă de copiii din localitatea Dorna Candrenilor pentru ca aceştia să aleagă o cale dreaptă în viaţă“, a spus Gabriel Doroftiese.
Se îngrijeşte de sufletele copiilor din localitate
În timpul carierei sale de dirijor a avut în subordine peste 60 de copii şi adulţi, care au format două coruri. „Cu primii 30 de corişti am reuşit să lansez cinci CD-uri cu muzică religioasă şi am participat la numeroase competiţii şi festivaluri“, a afirmat dirijorul. Primul concurs la care a participat a fost şi cel mai important din cariera sa. În anul 2004 şi 2005 a câştigat locul întâi la Festivalul Coral de Muzică Religioasă din Fundu Moldovei, dar şi marele premiu oferit de juriu pentru prestaţia corului condus de Gabriel Doroftiese.
În acelaşi an, a primit o diplomă de excelenţă la o competiţie pe aceeaşi temă în Bistra Mureşului. „Competiţii de acest gen sunt destul de rare şi nu