Primul articol cu acest titlu l-am scris în ianuarie, după un Revelion petrecut la Nisipurile de Aur. Sursa: EVZ
Constatam atunci că românii preferă să meargă în Bulgaria decât să se relaxeze în propria lor ţară pentru că acolo se bucură de all inclusive, concept care încă ne e străin în ţară. Şi va mai lipsi ceva timp – poate chiar şapte-opt ani, adică avansul luat de turismul vecinilor noştri faţă de cel românesc, după cum a remarcat recent un manager al operatorului TUI, citat de novinite.com.
Managerul german a mai observat, contrar declaraţiilor făcute de oficialii români de resort, că la noi sezonul de vară ar fi prea scurt, începând abia în iunie, ceea ce face cooperarea destul de dificilă. În completare, agenţia sofiotă de ştiri vine cu nişte cifre interesante: anul trecut, un milion de români şi-au petrecut vacanţa la sud de Dunăre, iar anul acesta se aşteptau şi mai mulţi, tour- operatorii bulgari pregătind oferte directe de nerefuzat.
Şi de Paşte, aşa cum ştiţi, România a pierdut concurenţa cu ea însăşi, litoralul bulgăresc dovedindu-se iarăşi mult mai ofertant decât al nostru. Minivacanţa de 1 Mai a pus însă pe tapet un incident regretabil, intens mediatizat pe ambele maluri ale fluviului ce ne desparte, care ar putea schimba nişte socoteli: ce să mai caute românii în Bulgaria dacă li se fură maşinile în parcarea plătită a hotelului?
Fireşte, ambele părţi au încercat să profite de nefericitul eveniment. Conştienţi de consecinţele pe care le-ar putea provoca un asemenea incident în perspectiva unui sezon întreg, bulgarii au reacţionat prompt.
Patronii hotelurilor au scăpat în presă bănuiala că s-ar încerca discreditarea turismului bulgăresc în prag de vară, iar poliţia ar urmări o pistă ducând de fapt la o bandă de români care saltă maşinile compatrioţilor.
Din partea noastră a vorbit mi