Întreprinzătorii care vor să-şi completeze echipa pot primi de la Uniunea Europeană până la două milioane de euro fiecare dacă recrutează şomeri. Sursa: VLAD STĂNESCU
Între 10.000 şi 2.000.000 de euro. Atât oferă Uniunea Europeană, din fondurile structurale pe dezvoltarea resurselor umane, pentru fiecare patron care angajează în această perioadă şomeri, persoane din mediul rural, în vârstă sau cu handicap, dar şi tineri fără pregătire, pentru care creează programe de mentorat.
Doritorii - ce pot fi patroni la orice tip de întreprindere (micro, mică, mijlocie sau mare) - nu trebuie decât să completeze o cerere on-line pe portalul www.fseromania.ro., până cel mai târziu pe 31 noiembrie 2010, potrivit reprezentanţilor Autorităţii de Management a Programului Operaţional Dezvoltarea Resurselor Umane (AMPOSDRU). Iar ajutorul se va concretiza în acoperirea unui procent cuprins între 50% şi 100% din cheltuielile salariale (salariul brut, contribuţiile la stat şi costurile îngrijirii copilului sau a părinţilor) cu noii salariaţi.
Perioada în care patronul poate beneficia de acest ajutor de stat european variază de la unu la doi ani, în funcţie de cât de gravă este situaţia personală a noilor angajaţi pe piaţa muncii, perioadă în care aceştia trebuie să lucreze fără întreruperi.
Patronii-model au întâietate
„Cererea - care trebuie să cuprindă date legate de companie şi de proiectul concret de recrutare a noilor angajaţi, folosind aplicaţia ActionWeb - va fi depusă înainte de a se parafa angajarea, iar întreprinderile mari trebuie să dovedească faptul că acest ajutor are un efect stimulativ”, mai spun reprezentanţii AMPOSDRU.
În plus, patronii mai trebuie să facă dovada faptului că posturile pe care vor angaja noii şomeri au rămas vacante nu ca urmare a reducerii de personal, ci din cauza foştilor angajaţi. A