"Mă gândesc cum să plec din ţară. Nu mai am motiv să stau aici. E o ţară fără speranţă, în care se moare cu zile. Viaţa oamenilor este zeflemită. Cel care îşi plăteşte asigurarea nu beneficiază de ea. Plătim taxe de drum, fără să beneficiem de drum", spune neurochirurgul Corneliu Marinescu.
Neurochirurgul Corneliu Marinescu este o figură. Iubeşte chirurgia, are o experienţă de peste 20 de ani în meserie, a făcut peste 8000 de operaţii şi crede că sistemul medical românesc este la pământ.
CITEŞTE ŞI
Procurorii aruncă bomba: Medicii au falsificat foaia de observaţie a gravidei ucise în spital cu medicamentul experimental Cytotec
Soţul gravidei moarte: „Tot nu am aflat de ce a murit soţia mea”
A terminat liceul la Bacău, Facultatea de Medicină Generală la Iaşi şi a început stagiatura la Oradea, la Spitalul Judeţean, unde a stat trei ani şi patru zile. Apoi a plecat la Bucureşti, la Spitalul Bagdasar, iar în anul 2000, din considerente familiale, soţia fiind gălăţeancă, a ajuns la Galaţi, la Spitalul Judeţean.
MICROINTERVIU
România e o ţară locuibilă?
Nu. Mă gândesc cum să plec din ţară. Nu mai am motiv să stau aici. Nu mai am motivaţie, nu mai am speranţă. Este o ţară fără speranţă, în care se moare cu zile. Viaţa oamenilor este zeflemită. Cel care îşi plăteşte asigurarea nu beneficiază de ea. Plătim taxe de drum, fără să beneficiem de drum.
Sistemul medical e în colaps?
Sistemul medical a ajuns aici pentru că totul se face pompieristic, fără un plan pe termen scurt, mediu şi lung, fără ca cei care lucrează în domeniu să fie întrebaţi care sunt realităţile domeniului şi fără respect pentru lege. Spitale neacreditate funcţionează, şcoli neacreditate funcţionează. E o mare zeflemisire la adresa legii.
"Sunt mândru că am moralitate!"
Corneliu Marinescu şi-a dorit încă din copilărie să devină chirurg