Fondul de garantare a pensiilor private va fi administrat de un consiliu format din trei membri, nu de o societate pe acţiuni, potrivit unor modificări la proiectul de lege privind înfiinţarea acestuia. Astfel, societăţile cu activităţi în domeniul pensiilor private vor contribui cu 50.000 euro la constituirea fondului, şi nu cu 60.000 euro cum s-a propus anterior, sumă ce includea şi aportul de 10.000 de euro la capitalul societăţii care urma să administreze fondul. "Contribuţ
Fondul de garantare a pensiilor private va fi administrat de un consiliu format din trei membri, nu de o societate pe acţiuni, potrivit unor modificări la proiectul de lege privind înfiinţarea acestuia.
Astfel, societăţile cu activităţi în domeniul pensiilor private vor contribui cu 50.000 euro la constituirea fondului, şi nu cu 60.000 euro cum s-a propus anterior, sumă ce includea şi aportul de 10.000 de euro la capitalul societăţii care urma să administreze fondul.
"Contribuţia iniţială la Fondul de garantare a fiecărui administrator de fonduri şi furnizor de pensii private reprezintă echivalentul a 1% din capitalul social minim legal aferent autorizării pentru administrarea de fonduri de pensii private, respectiv autorizării pentru plata de pensii private, dar nu mai puţin de echivalentul în lei a sumei de 50.000 euro, calculată la cursul comunicat de BNR în data efectuării plăţii", se arată într-un proiect de lege postat pe pagina web a CSSPP.
Potrivit proiectului de act normativ, fondul de garantare se va constitui ca persoană juridică de drept public şi va fi administrat de un Consiliu format din trei membri.
"Consiliul de administraţie este compus dintr-un membru numit de Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP), un membru numit de Asociaţia pentru Pensiile Administrate Privat din România şi un membru numit de Ministerul Finanţelor P