A furat meserie de la cofetari cu experienţă iar din mâinile lui ies acum prăjituri excepţionale. Secretul său: le face ca pe vremea bunicii, cu ingrediente originale, fără aditivi.
Ciocolata de casă cu nucă şi stafide, bomboanele fondante, plăcintă cu brânză sau cu mere dar şi cele mai sofisticate torturi sunt doar câteva dintre bunătăţile care ies din mâinile experimentatului cofetar.
Ion Cornovac a fost singurul băiat dintr-o familie de comercianţi. De mic şi-a ajutat mama şi aşa a ajuns să meargă prin cofetării şi să îi cunoască pe cofetari. A furat arta de la ei şi a îndrăgit atât de mult această meserie, încât a decis că vrea să o urmeze.
Cu timpul mergea să îi ajute pe maeştrii cofetari şi, pentru că a demonstrat că este priceput, a fost primit la cofetăria Crinul Alb.
"Aveam 14-15 ani. M-am angajat cofetar şi îmi plăcea la nebunie ce făceam. Cofetăria este o artă şi nu se învaţă. Se fură şi nu poţi să o practici decât dacă îţi place foarte mult ceea ce faci", ne-a mărturisit Ion Cornovac.
A lucrat acolo până a plecat în armată, unde a fost bucătar şi făcea prăjituri pentru colegii lui. Când s-a întors, vreme de cinci ani a lucrat pe litoral, în staţiunea Olimp.
"Când am ajuns în restaurant am fos întrebat de şeful de sală ce ştiu să fac. Eu l-am întrebat atunci: ce aveţi nevoie că eu ştiu să fac de toate", ne-a spus Ion Cornovac. A început să participe la diverse concursuri cu o echipă cu care lua de cele mai multe ori locuri fruntaşe.
S-a angajat apoi la Cofetăria Stadion. Era deja foarte cunoscut şi avea clinţii lui, care veneau şi comandau cu condiţia să le prepare el prăjiturile.
După 1989 a renunţat o perioadă la meserie, dar nu şi la afaceri. Şi-a deschis o fabrică de muştar, care mergea foarte bine. A continuat să facă prăjituri acasă, în bucătărie, pentru prieteni. În 2005 a