Unul dintre cele mai periculoase fenomene la care se expun cei mici este „groomingul“, adică ademenirea lor de către pedofili. Mulţi dintre părinţi nu ştiu nimic despre întâlnirile odraslelor lor cu persoane cunoscute în mediul virtual.
Copiii sunt fascinaţi să adune cât mai multe contacte în lista de messenger, deşi nu-i cunosc personal pe toţi cei cu care se întâlnesc în mediul virtual, potrivit organizaţiei Salvaţi Copiii România.
Mai citiţi şi:
Papa şi pedofilia
Lovitură sub centură: Pedofilie în Biserica Catolică spaniolă
În acelaşi timp, nu sunt deranjaţi de faptul că prietenii lor transmit ID-ul de messenger şi altor persoane, fără a le cere permisiunea, susţine analiza organizaţiei. 95% din copiii prezenţi la dezbaterea „Libertate şi responsabilitate pe Internet", organizată săptămâna trecută de Salvaţi Copiii, au spus că au şi câte 500 de contacte în lista de „mess", pe lângă conturile pe reţelele de socializare pe care le întreţin.
Potrivit unui studiu al organizaţiei, deşi 67% din părinţi spun că discută cu cei mici despre experienţele legate de internet, 18% din ei nu cer copiilor să-i informeze înainte de a se întâlni cu o persoană necunoscută contactată pe net. „Unul din cele mai periculoase fenomene la care se expun este «groomingul», adică ademenirea copiilor de către persoane necunoscute, cum ar fi pedofilii, prin intermediul reţelelor de socializare", a precizat Irina Nicolai, reprezentant Salvaţi Copiii România.
Copiii spun una,părinţii cred alta
Copiii şi adolescenţii ajung să stea pe internet şi o zi întreagă, spre deosebire de părinţi şi de profesori, care petrec aproximativ trei ore pe zi, conform aceluiaşi studiu. Părinţii, însă, au o percepţie diferită cu privire la timpul petrecut de copiii lor pe net.
Potrivit cercetării, 70% din adolescenţi şi 54% din copii folosesc zilnic netul, deşi p