Campania „Craiova curată“, organizată de Primăria Craiova în parteneriat cu Gazeta de Sud, a trecut cu bine de prima săptămână. Zeci de angajaţi ai Serviciului de Salubritate şi ai Regiei Autonome a Domeniului Public şi Fondului Locativ din cadrul Primăriei Craiova, alături de asociaţii, fundaţii şi voluntari, au măsurat cu mătura şi făraşul o parte din zonele aflate în programul de curăţenie.
La numai o săptămână de când s-a dat startul celei de-a doua ediţii a Campaniei „Craiova curată“, oraşul a început deja să-şi descreţească fruntea albită de praf şi deşeuri. Din loc în loc şi din cartier în cartier, mici porţiuni - care într-o lună vor creşte ca-n basme, cât altele în zece! - au început să iasă la lumină.
Unii au muncit, alţii n-au auzit
Conform planului strategic pus la punct de primărie, curăţenia a început concomitent în toate cartierele craiovene. Luni, 26 aprilie, şase echipaje ale Serviciului de Salubritate şi alte zece ale RAADPFL Craiova s-au apucat să desţelenească bucată cu bucată de pământ şi asfalt în Craioviţa Nouă, Nicolae Titulescu, Brazdă, Rovine, Calea Bucureşti, Lăpuş, Sărari, Valea Roşie şi 1 Mai. S-a lucrat zi-lumină, întâi în zonele verzi, ale RAADPFL-ului, unde s-au curăţat copacii de crengi uscate, apoi cu mătura şi făraşul, adunând cu sacii tonele de deşeuri, lăsate la întâmplare de concetăţenii noştri, repetenţi la bun-simţ.
„În cadrul acestei campanii, se va face curăţenie de la un capăt la altul al Craiovei, luându-se la rând toate cartierele“, a precizat ieri Dan Petre, director adjunct al Serviciului de Salubritate.
„Ne bucurăm să constatăm că multe instituţii şi-au anunţat participarea la această acţiune demarată de primărie, printre ele numărându-se şcoli, facultăţi, cele trei penitenciare şi chiar Mitropolia Olteniei. Din păcate, oamenii sau asociaţiile de locatari nu au răspuns