Migdalele trebuie incluse în alimentaţia zilnică. Deoarece beneficiile lor asupra sănătăţii nu sunt puţine. Sunt o sursă bună de proteine de origine vegetală, conţin uleiuri vegetale de bună calitate. Datorită conţinutului bogat în acizi graşi omega 3 previn bolile cardiovasculare şi îmbătrânirea precoce. Iar prin aportul de vitamina E ajută la scăderea nivelului colesterolului.
Mai precis, profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare Bucureşti, vă recomandă 40 g-50 g de migdale zilnic, pentru a profita de aceste beneficii.
SISTEM IMUNITAR PUTERNIC
Prin consumul de migdale veţi furniza organismului necesarul de minerale. Potasiu, calciu, fier, magneziu, zinc, sulf - toate aceste minerale stimulează sistemul imunitar.
Totodată, migdalele ajută la normalizarea valorilor tensiunii arteriale. Astfel, hipotensivii sunt sfătuiţi să consume migdale cu încredere.
Şi pentru că oferă nutrienţi valoroşi pentru sistemul nervos, migdalele sunt recomandate în tratarea depresiilor.
COMBAT OBOSEALA
Migdalele energizează şi previn stările de oboseală cronică şi de epuizare intelectuală prin echilibrarea raportului de minerale în organism. Pentru aceasta consumaţi 100 g de migdale zilnic. Vă veţi îmbunătăţi astfel capacitatea de memorare şi de concentare.
ATENŢIE LA CALORII!
Deşi consumul se dovedeşte benefic pentru sănătate, specialistul nostru le sugerează celor care au probleme cu kilogramele în plus să fie atenţi la cantitatea consumată. „Nu uitaţi că 100 g de migdale reprezintă 610 calorii", atrage atenţia profesorul Gheorghe Mencinicopschi. Ce înseamnă 100 gĂ Aproximativ zece sâmburi de migdale dulci. Aşadar, nu faceţi exces!
LAPTE
Din migdale se obţine laptele de migdale. Acesta nu echivalează cu laptele de vacă, dar este hrănitor şi, mai