Dumitra Lăşescu (61 de ani) lucrează ca portar la scara de lângă sucursala Piraues Bank care a fost „spartă” ieri, în jurul prânzului.
Femeia spune că nu se aştepta să aibă loc un jaf în plină zi chiar în centrul Bucureştiului. „Eu eram la masă când am auzit că a început să se agite lumea pe afară. Nu am văzut pe nimeni fugind”, povesteşte ea.
„Aici se adună toţi drogaţii”
Doamna Lăşescu, care are grijă de blocul de pe Nerva Traian de opt ani, spune că zona este destul de liniştită, singurul pericol fiind drogaţii care se strâng aici aproape în fiecare seară. „Să vedeţi câte seringi găseşte femeia de serviciu dimineaţa!”, mai spune doamna Lăşescu.
La sucursală era linişte azi-dimineaţă. Nici nu îţi dădeai seama că în urmă cu o zi a avut loc „o lovitură” acolo. La intrare, o femeie de serviciu „păzea” uşa un mop. Funcţionarele care au fost de faţă la jaf îşi vedeau tăcute de treabă şi încercau să-i ajute pe cei câţiva clienţi.
„Dacă s-ar fi luat măsuri de prevenire probabil că un astfel de incident nu ar fi avut loc”, susţine Christian Ciocan, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei. El a adăugat că în luna septembrie a anului trecut a avut loc un control în această sucursală şi s-au impus mai multe măsuri de siguranţă printre care verificarea sistemelor tehnice de alarmare şi montarea camerelor video. Măsuri care nu s-au aplicat.
„Nu am acordat amenzi pentru că am vrut să le acordăm timp. Reprezentanţii băncilor ar trebui să înţeleagă că e în interesul lor să-şi remedieze toate deficienţele”, a subliniat Ciocan.
El a mai spus că băncile sunt obligate prin lege doar să aibă camere de filmat. Nu este stipulat nicăieri că trebuie să aibă paznic la intrare sau să facă un contract cu o firmă de pază.
Mâine dimineaţă
Aflaţi ce spun anchetatorii despre tâlharul care a dat singurul jaf la o bancă din Bucure