Consiliul Concurenţei a publicat pe site-ul instituţiei propunerile de măsuri, formulate de Electra şi de Hidroenergetica, pentru înlăturarea posibilelor efecte negative asupra concurenţei din sector generate de înfiinţarea celor două companii, notează autoritatea într-un comunicat, precizând că propunerile au fost transmise ca urmare a solicitării autorităţii de concurenţă în baza analizei efectuate până în momentul declanşării investigaţiei. "Aceasta este o fază intermediară a procedurii, urmând ca pe baza analizei propunerilor celor două companii, a reacţiilor pieţei şi a informaţiilor strânse pe parcursul investigaţiei ce se află în derulare, Consiliul Concurenţei să ia o decizie finală cu privire la aceste concentrări economice", a declarat Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei.
Astfel, printre propunerile formulate de Hidroenergetica pentru limitarea riscurilor sesizate de autoritate se numără licitarea, începând cu 1 ianuarie 2011, pe o perioadă de cinci ani, a 5% din producţia totală a viitoarei companii pe platforma OPCOM - PCCB şi renunţarea la participaţiile deţinute de Hidroenergetica în Electra. "În contextul procesului de reorganizare reglementat de HG nr. 56/2010, cu modificările şi completările aprobate prin HG nr. 357/2010, Hidroenergetica va deţine o participaţie minoritară în Electra ca urmare a fuziunii filialei sale, S.C. Hidroserv Rm. Vâlcea S.A. În vederea eliminării riscurilor de coordonare pe piaţă, părţile propun, ca angajament, renunţarea Hidroenergetica la participaţia sa în Electra, într-un interval de 6-9 luni de la data emiterii de către Consiliul Concurenţei a deciziei de autorizare a concentrării economice", se arată în documentul postat pe site-ul "Concurenţei".
În ceea ce priveşte Electra, aceasta propune vânzarea unui "anumit procent din energia produsă către piaţa liberalizată din România". "Cantita