Vă prezentăm câteva preparate adunate din jurul lumii care, deşi considerate delicatese în regiunile de unde provin, este posibil să nu fie pe placul tuturor gurmanzilor.
Gusturile în ceea ce priveşte gastronomia rafinată diferă de la ţară la ţară, de la cultură la cultură şi de la persoană la persoană. Tocmai de aceea există anumite preparate tradiţionale foarte apreciate în unele colţuri de lume, dar care s-ar putea să nu fie digerabile pentru foarte multă lume. Gastronomia este o chestiune destul de delicată şi fiecare ţară îşi stabileşte rafinamentul în acest domeniu nu doar în funcţie de metodele de preparare, ci şi de „materia primă“ de care dispune.
Înotătoare de focă - Islanda
Turul ciudăţeniilor gastronomice începe în nordul îndepărtat, mai precis, în Islanda. Se pare că islandezilor le plac la nebunie focile şi, în special, mâncărurile preparate din carnea acestor mamifere. În plus, folosesc tot ce se poate de la aceste animale, iar înotătoarele sunt adevărate delicatese. Deşi, în prezent, aceste mâncăruri nu se mai prepară şi consumă ca în alte vremuri, mai există familii de vânători care cutreieră ţinuturile îngheţate în căutarea unei foci bune de mâncat. Odată vânat animalul, islandezii îi taie înotătoarele, pe care le pun la marinat în lapte şi apoi le sărează din belşug. Rezultatul este o delicatesă, spun băştinaşii, deşi turiştii care au gustat înotătoare de focă spun că mai degrabă este vorba de un preparat dulce-acrişor, care nu excelează la capitolul gust.
Vin din pui de şoareci - Coreea
Băutura preferată a coreenilor nu este berea, ci vinul din pui de şoareci. Oricât de bizar ar părea, este vorba de o băutură tradiţională în Coreea şi este considerată o substanţă revigorantă pentru întreg organismul. Pentru prepararea acestui vin special, puii de şoareci nou-născuţi sunt „aruncaţi“ într-o stic