Intr-o epoca moderna in care sexul nu mai este tabu si toata lumea a devenit mai indrazneata, facand sex des, oriunde si oricand, era firesc sa se dezvole si metodele menite sa repare ce ar putea sa strice placerea acestui act, adica contraceptivele si pilula pentru a doua zi.
Cu toate acestea, exista unele mituri sau informatii incorecte in ceea ce priveste utilizarea pilulei pentru a doua zi, informeaza All womens Talk.
In primul rand, femeile nu trebuie sa confunde metoda de urgenta cu RU - 486, pentru ca sunt doua lucruri diferite. Cel de-al doilea este folosit in cazul avorturilor si contine un steroid sintetic cunoscut ca mifepristone, care intercepteaza productia de progesteron a corpului, care este necesar pentru nastere. Pastilele de a doua zi nu au nimic de-a face cu progesteronul.
Contraceptivele de urgenta intarzie sau anuleaza ovulatia si isi fac efectul din momentul in care sunt luate.
Este bine sa iei in considerare ca aceasta pilula trebuie folosita doar daca este o urgenta, ca o ultima solutie. Nu renunta la planul contraceptiv de lunga durata doar ca sa te bazezi pe asta.
Daca vei lua pilula de urgenta imediat dupa actul sexual nu prea vei mai avea chef de nimic. Te vei simti putin ametita, deci atentie.
In afara de pilula pentru a doua zi mai exista o metoda contraceptiva de urgenta care se cheama Copper TIUD. Este un dispozitiv intrauterin care se implanteaza la cinci zile dupa ce ai facut sex.
Este recomandat sa iei pastila de urgenta la maximum 72 de ore dupa actul sexual, ca sa isi faca efectul.
Printre efectele adverse pe care le are se numara durerile abdominale, dureri de cap, oboseala, ameteli, greata, schimbari menstruale, stari de voma si diaree.
Daca iti intarzie menstruatia mai mult de o saptamana dupa data normala e recomandat to