Criza financiară din Grecia pare să aibă un plan de salvare din partea Germaniei. Conform Deutsche Welle, ministrul german de Finanţe, Wolfgang Schauble, se întâlneşte, marţi, cu reprezentanţii mai multor bănci germane, pentru a conveni o eventuală participare a acestora la planul de salvare a Greciei.
Conform sursei citate, printre cei care vor participa la întâlnire se numără directorul Deutsche Bank, Josef Ackermann, şi preşedintele Băncii Federale, Axel Weber. Cabinetul de la Berlin intenţionează să aloce suma de 22,4 miliarde de euro pentru statul elen.
Mai citiţi şi:
Guvernul german a adoptat deblocarea fondurilor destinate Greciei
Directorul FMI: "Lipsa de coordonare din zona euro duce la situaţii nesustenabile în timp de criză"
Deutsche Welle menţionează faptul că "planul urmează să fie supus aprobării în Parlamentul german. Suma totală pe care Grecia o primeşte de la partenerii europeni şi de la FMI se ridică la 110 miliarde de euro".
Salvarea Greciei. De la pompieri la strategie
Dacă asistenţa financiară acordată Greciei de către partenerii comunitari meţine, pentru moment, stabilitatea zonei euro, viitorul reclamă teme de gândire mult mai serioase.
Nu a trecut mult timp de când cancelarul federal, Angela Merkel, aprecia că o susţinere financiară a Greciei este doar soluţia extremă şi improbabilă. Dar cazurile ajung, uneori, la extrem mai repede decât te-ai aştepta.
Sigur că ajutorul financiar acordat Greciei este supărător iar germanii şi ceilalţi salvatori îşi vor număra banii puşi la bătaie scrâşnind din dinţi. Grecia este, de fapt, o ţară care, decenii la rând, a dus o viaţă mai scumpă decât şi-a putut permite. A măsluit statistici şi chiar aşa, cu cifre false, şi-a făcut loc în uniunea monetară.
Intervenţia salvatoare a celorlalţi naşte, desigur, întrebări. De ce,