Antrenoarea s-a mutat la Arad, unde, cu pasiune şi răbdare, le iniţiază pe junioare în tainele baschetului.
PROFIL
Născută: 17 iulie 1983, Timişoara
Studii: Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport Timişoara
Experienţă: antrenează de şapte ani
Familie: necăsătorită
Pasiunea pentru sport, pentru baschet în special, este o moştenire de familie, tatăl său fiind baschetbalist de performanţă, la Poli, iar mama sa practicând atletismul. „Fac baschet din clasa a III-a, în urma unei selecţii şcolare, dar cu siguranţă aş fi făcut sport oricum. Ambii părinţi au fost sportivi, aşa că e boală genetică”, spune, râzând, tânăra antrenoare.
A făcut performanţă ca jucătoare până la vârsta de 17 ani, ajungând să joace la nivel de Divizia B, dar, din cauza unei accidentări, a fost nevoită să renunţe. „În 2000 am avut o accidentare serioasă cu rupturi de ligamente şi nu am mai putut juca la nivel de performanţă. Pe vremea aceea, intervenţiile şi tratamentele pentru acest tip de accidentări erau la început şi nu m-am operat”, povesteşte Ildiko Sereş.
Alegerea unei cariere de antrenoare nu a fost deloc dificilă pentru tânăra de doar 17 ani. „Antrenoarea pe care am avut-o ca jucător, doamna Gal Diaconescu, este un om care mi-a marcat fără îndoială evoluţia. E un om cu totul deosebit şi un model pentru mine”, explică fosta baschetbalistă, care adaugă că astfel s-a hotărât să dea la facultatea de profil de la Timişoara.
A antrenat încă din anul trei de facultate la CSS Bega, iar în urmă cu cinci ani s-a mutat la Arad, unde lucrează în cadrul Clubului Sportiv Şcolar Gloria.
Performanţă cu multă muncă
În prezent lucrează cu aproximativ 50 de fete, de la categoria junioare I, la baby şi eleve de clasa I şi a II-a, care în sistemul românesc nu sunt clasificate. „Cu fetele de la junioare I am reuşit ca anul trecut să deven