Ca tot romanul care trebuie sa inece Ziua Muncii in fum de mititei si halbe cu bere, Mititei cu arome electorale
Foto: HotNews.ro
patru muschetari aradeni au iesit de 1 Mai la iarba verde, pe un tapsan de pe malul Muresului. Treaba a fost minutios pusa la punct, cu o seara inainte, pe terasa de la Pisica Albastra. Cu pontul a venit cel mai tanar, d´Artagnan: „Stiu eu un loc unde bem si halim pe gratis” a zis el la consfatuirea de taina. „Daca nu esti membru PDL, nu-i nimic. Spui ca esti simpatizant si tot intri”. Zis si facut. A doua zi, muschetarii au pornit catre pranz la atac la portocalii, ghidati de fumul ce se inalta victorios spre cerul albastru, neumbrit de nici un nor.
Variante de alte culori ar mai fi fost. Ungurii de la UDMR serbau central, in zona Padurice, insa incepeau cheful catre dupa-masa. Pana atunci, iti chioraiau matele de foame. PSD-istii urmau sa se adune intr-o padure de la marginea orasului. Cam departe si cam nesigur. Pana la urma, s-a zis ca rosii au facut un miting de protest in fata Primariei, ca protest la „zgarcenia pesedista”.
Mai puteai sa mananci micul si sa-ti bei berea pe o terasa, insa atunci unde ramanea farmecul serbarii populare? Chiar si pe vremea lui Ceasca, mitingurile muncitoresti sfarseau inevitabil in fum de mici, valuri de bere, cantec si voie buna la iarba verde. Micul si berea sunt pentru cei mai multi istorie, mai palpabila decat sarbatorirea Zilei Internationale a Muncii, care a inceput in Romania in 1890.
Pe la pranz, muschetarii nostri au ajuns pe tapsanul de langa podul din Micalaca. Nici o restrictie la intrare, a venit cine a aflat. Vreo 200 de oameni se adunasera deja, se servea fasole cu ciolan si gulas de miel, de la ceaun. „Bune-bune, amandoua” zice un simpatizant deja satul. Insa fasolea si gulasul nu sunt hit gastronomic romanesc, de 1 Mai.
Sanatate po