Festivalul Filmului European 2010 aduce peste 50 de filme europene produse in ultimii doi ani. O colecţie de povesti diferite, spuse in stiluri diferite precum cultura europeana. Ce noutati vom vedea la Festivalul Filmului European? Unde vor avea loc proiectiile? Cum s-a facut selectia filmelor din festival? Regizorul Radu Jude, ambasadorul onorific al festivalului, si Mirela Sandu, directorul de promovare al Institutului Cultural Roman, au discutat online cu cititorii.
Intalnirea s-a incheiat
Vedeti raspunsurile invitatilor pe Think Outside The BoxNota redactiei: Pentru a pastra coerenta si relevanta discutiei, nu vom valida comentariile care nu se refera la temele anuntate, care nu contin intrebari sau care constau in atacuri la persoana.
Colectia de anul acesta este completata cu o selectie din filmele prezentate in editiile anterioare ale FFE, o "colectie vintage", care ne ofera sansa sa revedem, poate cu alţi ochi, unele dintre povestile care au trecut proba timpului.
Al cincilea "ambasador onorific" al festivalului (dupa Cristi Puiu, Corneliu Porumboiu, Cristian Mungiu si Marian Crisan) este Radu Jude, cineastul care a debutat anul trecut in lungmetraj cu filmul "Cea mai fericita fata din lume". El a realizat clipul de promovare a festivalului si va fi alaturi de organizatori in derularea acestuia.
Festivalul Filmului European, organizat de Institutul Cultural Roman, incepe pe 6 mai la Bucuresti cu proiectia filmului al lui Michael Haneke, „Panglica alba“ (Das weisse Band, 2009). Ajuns la a XIV-a editie, Festivalul continua traditia de a aduce in Romania filme de tot felul din toata Europa, facilitand dialogul intercinematografic european. Festivalul se va desfasura pe durata lunii mai la Bucuresti, Brasov, Iasi, Targu-Mures si Timisoara. Festivalul Filmului European 2010 aduce peste 50 de filme europene p