Peste 3.000 de numere ale suplimentului „Şcoală şi Educaţie" au fost împărţite în câteva dintre cele mai reprezentative licee bucureştene. Astăzi, vizitele continuă în colegiile care au şi clase de şcoală generală şi în care ieri elevii de a VIII-a au susţinut testul naţional la limba şi literatura română.
Manuale greu de înţeles, nesfârşitele reforme propuse de fiecare ministru al Educaţiei, un Bacalaureat care se schimbă prea des - acestea ar fi principalele nemulţumiri ale elevilor din colegiile bucureştene.
Colegiul Sfântul Sava: schimbări prea dese
Liceenii de la Sf. Sava şi de la Gheorghe Şincai şi-ar dori testări mai previzibile, au mărturisit la întâlnirea cu „Adevărul". „Când am început noi liceul era un fel de Bacalaureat, anul trecut - un alt fel, iar anul ăsta s-a schimbat din nou. Am vrea şi noi să ştim mai din timp cum se va da examenul", se plânge unul dintre elevii clasei a XI-a C de la Sava, în timp ce colegii lui îl aprobă. FOTOGALERIE
Colegiul Gheorghe Şincai: nu ne ajută manualele
Elevii susţin că dacă vrei să îţi asiguri un viitor bun, ai nevoie de meditaţii. Ce află la şcoală e de multe ori prea puţin pentru a le asigura intrarea într-o facultate bine cotată, spun mai ales cei de clasa XII-a. Cu toţii susţin că manualele nu le sunt de mare ajutor, tocmai din cauza păcatelor despre care „Şcoală şi Educaţie" a scris deja: conţinutul este învechit, prost structurat, iar limbajul greoi nu invită la învăţat.
Profesorii au învăţat să suplinească lipsa unor cărţi bune de şcoală cu materiale didactice pe care le creează chiar ei, iar elevii recunosc că nici nu au deschis multe dintre cărţile de şcoală primite în toamnă. Nu doar învăţătura îi preocupă pe tineri.
Activităţile extraşcolare sunt la mare preţ, mai ales că în unele cazuri pot conta în dosarul de admitere la facultate.Adolescenţii vor să afl