La cererea cititorilor, Adevărul lansează campania online prin care solicită românilor să ne semnaleze medicii care refuză şpaga de la pacienţi.
În toate spitalele din Craiova, cel puţin un cadru medical primeşte bani de la bolnavi.O spun oamenii care se plâng că, dacă nu au cel puţin 100 de lei puşi deoparte pentru atenţiile destinate medicilor, sunt trataţi cu indiferenţă sau puşi pe lista de aşteptare. O vizită prin spitalele din Bănie a confirmat faptul că nu este unitate unde să nu se practice şpaga.
Schimbarea cearşafului, contracost
Bolnavii spun că specialişti de la Spitalul Nr 1 cer în faţă taxa pentru operaţie şi că, dacă nu le-o dai, te lasă să zaci în pat până când faci rost de bani. Mariana Branta (45 de ani), din Brădeşti, ne-a povestit cum o infirmieră de la SJU Craiova nu a schimbat cearşaful unde stătea copilul său, până nu i-a vârât în buzunar 5 lei. “Fetiţa a urinat pe pat şi eu i-am zis femeii de serviciu să mă ajute. Se făcea că nu mă aude. După ce i-am dat dreptul, parcă ne cunoşteam de-o viaţă”, ne-a spus femeia.
Mita, blestemul bolnavilor săraci
Adevărul de Seară Craiova a semnalat numeroase cazuri de bolnavi cu o situaţie financiară precară, care au reclamat autorităţilor din sănătate că au avut de suferit din cauză că nu au înmânat cadrelor medicale suma pretinsă, înainte de intervenţiile recomandate.
Vasile Păsărin este dezamăgit de sistemul de sănătate din România.
Cazul lui Vasile Păsărin (79 de ani) a devenit celebru după ce, măcinat de boli, a înaintat o adresă Ministerului Sănătăţii, prin care a cerut să fie eutanasiat. Bătrânul susţine că nu a primit tratamentul corespunzător pentru că nu a dat 500 de lei medicului urolog Sabin Badi, de la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Craiova. „Am avut doar 300 de lei la mine. Nu ştiam că o să mai vrea”, a explicat pensionar