„La noi sunt atâtea fâţe care umblă cu Q7 şi atâţia ţopârlani bine-mersi”, este argumentul pe care ministrul transporturilor l-a găsit pentru o nouă taxă ce ar mai umple golurile din buget. Sursa: OCTAVIAN COCOLOȘ
Prins în corzi de FMI, guvernul se fereşte să mărească taxele actuale, dar face concurs de idei pentru introducerea unora noi. Printre sugestiile venite ieri, în discuţiile cu delegaţia FMI, de la ministrul transporturilor, Radu Berceanu, se numără şi ceea ce s-ar putea numi „taxa de fâţă”. Este vorba despre supraimpozitarea maşinilor cu o capacitate cilindrică de peste 1.999 cmc, având ca public-ţintă la noi „fâţele şi topârlanii care umblă, bine-mersi, cu Q7”.
O altă idee avansată la întâlnirea cu FMI ar fi suprataxarea proprietăţilor imobiliare pentru cei care au mai mult de o casă sau un apartament.
Discuţiile dure cu FMI au băgat, de altfel, PDL în şedinţă, liderii partidului intrând în priză la gândul costurilor de imagine.
Programul „A doua casă taxată”
Varianta măririi taxelor rămâne, deocamdată, în aer. Dacă miniştrii Adriean Videanu şi Radu Berceanu susţin că nu există în guvern discuţii pe această temă, Sebastian Vlădescu s-a arătat mai degrabă reţinut.
„Ar fi o eroare majorarea taxelor. Ar stopa relansarea economică”, a susţinut Videanu, ieri, înainte de a intra la negocieri cu reprezentanţii Fondului Monetar Internaţional (FMI).
„Dezbaterea se va încheia când se va semna scrisoarea de intenţie”, a expediat Vlădescu subiectul, la finalul întâlnirii în care FMI i-a pus pe masă o analiză care indică o scădere a economiei româneşti şi în acest an şi a cerut măsuri pentru creşterea veniturilor la buget. Zgârcit în declaraţii, şeful misiunii Fondului, Jeffrey Franks, a evitat să comenteze pe marginea măsurilor pe care le negociază cu guvernul, dar a insistat că „în mod s