Autorităţile sanitare explică faptul că dotarea slabă din spitale şi criza financiară reprezintă principalele cauze pentru infecţiile contractate de bolnavi în timpul internărilor.
Aceste controale vin de-abia după infectarea a cinci femei în clinica de obstetrică-ginecologie CFR 2 din Bucureşti .
Încă de săptămâna trecută, la nivelul spitalelor din judeţul Galaţi se desfăşoară controale pentru a se stabili cât de periculoase sunt aceste unităţi pentru pacienţi şi cât de expuşi sunt aceştia la infecţii contactate după internare.
Citiţi şi:
Medic de la Spitalul de Urgenţe: "Lucrăm cu ustensile vechi de 40 de ani. Viaţa pacienţilor este pusă în pericol!"
GALERIE FOTO/Spitalul Clinic de Urgenţă Galaţi a fost transformat în pensiune pentru maidanezi
Medic român: "România este o ţară fără speranţă, în care se moare cu zile!"
După Spitalul de Boli Infecţioase şi cel de Pediatrie, a venit rândul celei mai mari unităţi spitaliceşti din judeţ, Spitalul Judeţean de Urgenţă Sfântul Apostol Andrei.
„Până acum, după prima zi de control nu s-au înregistrat abateri majore", spune dr. Valentin Boldea, directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Galaţi.
Dezastrul din medicină: Vii cu o boală şi te mai alegi cu una din spital
Totuşi, tot el recunoaşte că este de aşteptat ca în urma prelevării probelor să se descopere mai multe lucruri în neregulă la nivelul întregului spital.
„Materialele de proastă calitate, dar şi încărcările microbiene din spitale, rezistente la antibiotice sunt cele care pot crea probleme", a mai declarat acesta.
La Galaţi, ca de altfel în toată ţara, din cauza legislaţiei care reglementează preţul în detrimentul calităţii, ajung materiale sanitare din ţări precum India, Pakistan sau China, care pun în pericol atât sănătatea pacienţilor cât şi pe a medicilor din simplul considerent că