Câştigul salarial mediu net a fost în martie de 1.509 lei, în urcare cu 6,9% faţă de februarie, în condiţiile în care s-au acordat prime ocazionale, sume din profitul net sau din alte fonduri, şi s-au realizat producţii mai mari, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică (INS). În termeni nominali, câştigul salarial mediu net a crescut cu 98 de lei. Valorile cele mai mari ale câştigului salarial mediu nominal net s-au înregistrat în activităţile de intermedieri
Câştigul salarial mediu net a fost în martie de 1.509 lei, în urcare cu 6,9% faţă de februarie, în condiţiile în care s-au acordat prime ocazionale, sume din profitul net sau din alte fonduri, şi s-au realizat producţii mai mari, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică (INS).
În termeni nominali, câştigul salarial mediu net a crescut cu 98 de lei.
Valorile cele mai mari ale câştigului salarial mediu nominal net s-au înregistrat în activităţile de intermedieri financiare (4.345 lei), iar cele mai mici în hoteluri şi restaurante (794 lei).
Câştigul salarial mediu nominal brut a fost în martie de 2.074 lei, cu 6,9% mai mare faţă de luna precedentă.
Indicele câştigului salarial real pentru martie faţă de luna precedentă, calculat ca raport între indicele câştigului salarial nominal net şi indicele preţurilor de consum, a fost de 106,7%.
Nivelul câştigului salarial mediu net a crescut în martie faţă de luna precedentă în majoritatea activităţilor economice, ca urmare a acordării de prime ocazionale (prime anuale, al 13-lea salariu pentru anul 2009, prime de Paşte), sume din profitul net şi din alte fonduri (tichete cadou) şi realizărilor de producţii mai mari, arată INS.
Cele mai mari creşteri
Cele mai semnificative creşteri ale câştigului salarial mediu net s-au înregistrat în fabricarea produselor din tutun (35,1%) şi intermedieri financiare (