Dacă unii oameni îşi asigură maşina, locuinţa sau sănătatea, cei mai excentrici, sau pur şi simplu precauţi peste măsură, aleg să-şi asigure sănătatea împotriva norului de cenuşă, gripei porcine sau să fie siguri că tot ceea ce le asigură un venit - vocea, mâinile, picioarele, ochii şi chiar limba - este în siguranţă.
În România, o companie de asigurări s-a gândit la lansarea unei poliţe împotriva afecţiunilor medicale produse de norii de cenuşă vulcanică. Poliţa de asigurare acoperă costurile de spitalizare şi medicamentele pentru afecţiunile dermatologice, oftalmologice şi pulmonare. Totul pentru 15 lei, iar contractul de asigurare se încheia pe o perioadă de 12 luni.
Tot în urma unei isterii generale, o altă companie de asigurări a lansat poliţa împotriva virusului AH1N1. În numai o lună s-au vândut peste 400 de astfel de instrumente de asigurare. Dacă nefericitul eveniment
s-ar fi întâmplat, asiguratul ar fi primit pe zi 20 de euro, pentru maximum de 45 de zile. Decesul ar fi dus la o despăgubire de 5.000 de euro.
Nu doar companiile româneşti sunt inventive. Atacurile teroriste au fost motiv de asigurare în masă în Rusia. În urmă cu câţiva ani, la iniţiativa unei companii de asigurare ruseşti, s-a înfiinţat un pool de asigurare împotriva riscului de atac terorist unde au participat peste 20 de companii de asigurări importante.
Cântăreţii sau sportivii îşi asigură pentru o sumă considerabilă corzile vocale sau picioarele. În Marea Britanie, nişte degustători profesionişti din lumea bună a mâncărurilor şi băuturilor şi-au asigurat limba pentru 10 milioane de lire sterline. Limba unui degustător de cafea din Londra valorează la fel de mult. Un bucătar britanic şi-a asigurat degetele pentru suma de 500.000 de lire sterline, iar limba, esenţială pentru gustarea creaţiilor sale, tot pentru aceeaşi sumă. Dacă unii oamen