Sute de saloane au fost amendate de Protecţia Consumatorilor, după ce comisarii au constatat că cei care intrau în unitate erau trataţi cu produse expirate. „Nu credeam că o să mi se întâmple tocmai mie, pentru că întotdeauna am avut grijă la lucruri de genul ăsta", ne-a povestit Alina, în timp ce stătea pe o masă de spital aşteptându-l pe doctorul care trebuia să examineze mâna ei umflată.
„Acum două săptămâni am fost la un salon de înfrumuseţare, nu la cel la care mă duceam eu în mod obişnuit. Mă grăbeam şi aveam nevoie urgentă de manichiură şi pedichiură. Nu am fost foarte atentă la instrumentele utilizate, nu am întrebat expres dacă sunt sterilizate sau nu. În fine, am plecat spre casă, nu aveam nimic. După puţin timp am constatat că mă dureau foarte tare două degete de la o mână şi mi se înroşise carnea în jurul unghiilor. Am zis că nu e nimic grav, am încercat să mă tratez acasă, dar după vreo săptămână nu am mai avut încotro şi a trebuit să vin la medic", mai spune Alina. Ea a fost depistată cu o infecţie puternică la unghii, provocată de forfecuţa nesterilizată folosită de manichiuristă.
De altfel, problemele legate de instrumentar au fost depistate la mai mult de 50 de operatori economici din trei judeţe, care fie nu puteau face dovada că ustensilele au fost sterilizate, fie forfecuţele, cleştii, pilele folosite erau păstrate în acelaşi loc cu cele sterilizate. „Cereţi personalului din unitatea respectivă să vă facă dovada sterilizării instrumentarului utilizat. Pentru produsele folosite, respectiv vopsea de păr, nuanţator, fixativ, lac de păr, creme, ojă etc., recomandăm să cereţi precizări despre termenele de valabilitate", recomandă dl Constantin Cerbulescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC). În urma controlului, sute de vopsele de păr, geluri, nuanţatori, spume etc. au fost distruse, deoarece erau expi