Comentariile privind o eventuală desfiinţare a zonei euro se intensifică din ce în ce mai mult şi, ceea ce este şi ma interesant, este că vocile care merg în jurul acestei idei sunt ale unor economişti cu greutate, cum ar fi Joseph Stiglitz sau Nouriel Roubini. Acestea sunt dublate şi de tot felul de zvonuri legate de situaţia bugetară a Spaniei, despre care se spune, tot mai mult, că are o situaţie asemănătăare cu cea a Greciei. Moneda euro ar putea fi desfiinţată dacă Euro
Comentariile privind o eventuală desfiinţare a zonei euro se intensifică din ce în ce mai mult şi, ceea ce este şi ma interesant, este că vocile care merg în jurul acestei idei sunt ale unor economişti cu greutate, cum ar fi Joseph Stiglitz sau Nouriel Roubini. Acestea sunt dublate şi de tot felul de zvonuri legate de situaţia bugetară a Spaniei, despre care se spune, tot mai mult, că are o situaţie asemănătăare cu cea a Greciei.
Moneda euro ar putea fi desfiinţată dacă Europa nu reuşeşte să-şi rezolve problemele instituţionale fundamentale, evidenţiate de criza din Grecia, a declarat Joseph Stiglitz, laureat al premiului Nobel pentru economie, în timp ce Nouriel Roubini a declarat de curând pentru Bloomberg că situaţia Spaniei este apropiată de cea a Greciei în măsura în care se confruntă cu o lipsă de competitivate şi cu un deficit bugetar mare.
Zona euro trebuie să se reformeze, pentru a putea face faţă unei viitoare crize, după ce slăbiciunile regiunii au fost scoase în evidenţă de problemele bugetare din Grecia, declara şi miliardarul american George Soros în urmă cu ceva timp.
Pe pieţele de capital au circulat, marţi, zvonuri potrivit cărora Spania a început discuţii secrete cu Fondul Monetar Internaţional (FMI) pentru un împrumut de 280 de miliarde de euro, însă premierul spaniol Jose Luis Rodriguez Zapatero le-a calificat "nebunie curată", iar Fondul a dat asigu