Cu ocazia Zilei veteranilor de Război, cei care au luptat pe front au ţinut o comemorare în cinstea celor căzuţi front sau care şi-au riscat viaţa pentru apărarea ţării. Au participat toţi veteranii din Argeş, evenimentul având loc la Casa Armatei, unde s-au întâlnit eroii argeşeni, veterani de război. Discursul colonelului în rezervă Gheorghe Vîrlan, unul dintre cele mai emoţionante, este redat mai jos:
„Acum, astăzi, la zi aniversară şi dintotdeauna se cuvine recunoaşterea şi cinstirea meritelor veteranilor de război.
Când ţara i-a chemat, ostaşii eroi de ieri, astăzi evetrani de război, de la soldat la general n-au şovăit, eu au înţeles că Patria este din nou în pericol şi că erau chemaţi să-şi îndeplinească sfânta datorie ostăşească. De aceea, au lăsat în pragul casei familia cu lacrimi în ochi, rostind „Doamne-ajută!” şi cu semnul mare al crucii au pronit la lupta pentru apărarea destinelor Ţării. Ei au considerat că datoria, vitejia şi chiar sacrificiul suprem nu pot fi contestate ci echivalente morale sau materiale.
Vreme de patru ani, curajoşii veterani s-au târât prin noroi şi zăpadă, sub ploaia de gloanţe şi schije, au asaltat cazemate şi clădiri din care se revărsau rafale de foc ucigaşe. Deseori i-au chinuit foamea şi etea, geruririle năpraznice ori arşiţa soarelui, dar le-au suprtat cu stoicism.
Mulţi veterani poartă astăzi pe pieptul lor diferite ordine şi medalii pentru faptele de bravură săvârşite pe câmpul de bătălie cu care Ţara se mândreşte.
La această zi de cinstire a eroilor trebuie să reamintim că mulţi dintre foştii noştri camarazi de arme nu s-au întors la casa părintească, la soţie şi copii, al prieteni, osemintele lor rămânând pe pământuri străine, fără cruci la căpătâi, flori sau lumânări.
Astăzi, veteranii de război sunt prezenţe active în viaţa aştirii şi societăţii româneşti, cuvântul lor es