Mai multe ONG-uri de mediu au demarat un proiect prin care vor să cartografieze toate mormanele de deşeuri din ţară, până la mijlocul lunii iulie. Sursa: ADI PÎCLIȘAN
Un grup de tineri voluntari şi-a propus, ca până pe 19 iulie, să identifice toate zonele din România unde sunt mormane de gunoaie.
Coordonatele GPS ale „depozitelor” de deşeuri vor fi introduse de participanţii la campania „Let’s Do It, România!” într-un soft special, realizându- se astfel o hartă a gunoaielor. Iar pe 25 septembrie, românii sunt invitaţi să participe la Ziua de Curăţenie Naţională a României, al cărei scop este acela de a curăţa zonele cartografiate în cadrul campaniei.
Caraş-Severin, doar cinci participanţi
Acţiunea demarată de voluntarii proiectului „Let’s Do It, România!”, cel mai mare proiect de voluntariat din ţară, presupune identificarea şi cartografierea, pe parcursul a două zile, a zonelor unde sunt depozitate gunoaie.
Astfel, pentru fiecare judeţ a fost alocat un weekend în perioada aprilie-iulie, acţiunile desfăşurându-se în paralel în mai multe zone ale ţării. Proiectul a demarat luna trecută, în judeţele Cluj (10-11 aprilie) şi Argeş (24-25 aprilie), peste 150 de voluntari participând la acţiunea „Let’s Do It, România!”. Iar la sfârşitul acestei săptămâni, campania ajunge în judeţele Timiş şi Caraş-Severin.
Dacă în Timiş s-au înscris 125 voluntari, în judeţul vecin doar cinci persoane şi-au manifestat interesul de a cartografia mormanele de deşeuri. Pe 15-16 mai, locuitorii din judeţele Sibiu şi Vâlcea sunt aşteptaţi să se alăture proiectului.
Apel la voluntariat
Nici în judeţele Covasna, Sălaj, Harghita şi Vrancea nu s-au înscris, până acum, prea multe persoane, numărul acestora variind între doi şi cinci voluntari. Motiv pentru care echipa „Let’s Do It, România!” le propune celor c