Băimăreanul a fost nevoit să renunţe la visul de a-şi construi o carieră sportivă din cauza unei pneumonii.
Cea mai mare dorinţă a actualului scriitor era, încă din vremea adolescenţei, aceea de a a deveni fotbalist. A ţinut morţiş să îşi contruiască o carieră sportivă, pentru a ajunge la fel ca cel pe care îl avea drept model: Nicolae Dobrin. „Mi-am dorit din tot sufletul meu să ajung fotbalist într-o echipă de elită. Am practicat patru ani acest sport şi aveam perspective, însă din cauza unei pneumonii am fost nevoit să renunţ la visul care mi-a marcat adolescenţa", mărturiseşte scriitorul.
36 de ani ca trasator
La scurt timp după ce a aflat că nu-şi va putea continua cariera de fotbalist, Gabi Lacher s-a angajat la IMMUM, ca trasator, meserie despre care spune că în aparenţă este una tehnică, dar care, în timp, i-a dezvoltat creativitatea şi imaginaţia. „Eram nevoit să văd, dintr-un simplu desen şi un material brut, ceea ce va ieşi în final. Aşa am învăţat şi mi-am format un obicei de a vedea dincolo de ceea ce avem în faţa ochilor şi să pătrund dincolo de aparenţe", povesteşte Gabi Lachner. După nu mai puţin de 36 de ani în care a lucrat ca trasator, acesta a făcut primii paşi într-un domeniu cu totul diferit, în care nici nu bănuia că va urma să se afirme, literatura.
„În urmă cu 11 ani am început să scriu. S-a întâmplat pur şi simplu. Mă uitam la o emisiune, la «Şcoala Vedetelor», iar printre protagonişti se număra şi o fetiţă mulatră. Pe vremea aceea existau foarte multe discriminări şi fără să vreau m-am pus în locul ei", îşi aminteşte scriitorul. Scenariul pe care a început să îl vadă prin fetiţă a ajuns subiectul primei sale cărţi şi totodată a celei mai apreciate, aceasta fiind reeditată de cinci ori până în prezent, în aproximativ 3.000 de exemplare, atât în română cât şi în maghiară şi germană.
Are pes